Ahad, 9 September 2012

PERBEZAAN GRED AAA DAN GRED AA


PERBEZAN GRED AAA DAN GRED AA












GREAD AAA
GRED AA
1.       Diproses semulajadi
2.       Diproses sekali sahaja
3.       Khsiatnya lebih tinggi
4.       Bergaram
5.       *Berbau
1.       Diproses secara stim
2.       Diproses 3 kali
3.       Khsiatnya Kurang sedikit daripad gred AAA
4.       Kurang garam
5.       Kurang bau

*Perhatian untuk mengurangkan bau semasa memasak..man sarankan…seblm masak cuci dengan asam jawa…dan semasa masak…campurkan daun pandan…

“SELAMAT MENCUBA”


PERHATIAN!!
WARNA PUTIH MACAM KERISTAL MELEKAT DI RUMPAI LAUT SEBENARNYA BUKAN KULAT….TETAPI ADALAH GARAM LAUT.  SEMAKIN LAMA RUMPAI LAUT  KERING TIDAK DIMASAK , IA AKAN MENGELUARKAN GARAM UNTUK MENGELAK SERANGAN BAKTERIA.




           

Tiada ulasan: